SAVETI I PREPORUKE

5 SAVETA ZA SIGURNO ČUVANJE DRAGOCENOSTI KOD KUĆE

Bez obzira da li imate ušteđevinu, nakit, važna dokumenta ili predmete od sentimentalne vrednosti, sigurnost ovih stvari je imperativ za svaki dom.

5 SAVETA ZA SIGURNO ČUVANJE DRAGOCENOSTI KOD KUĆE

U nastavku smo izdvojili top 5 predloga koji će vam pomoći da ne samo sačuvate, već i zaštitite vaše vredne predmete od provale i oštećenja.

Investirajte u kvalitetan sef

Jedan od najefikasnijih načina da zaštitite svoje dragocenosti je ulaganje u kvalitetan sef. Potražite sefove koji su otporni na vatru i vlagu, sa sigurnim mehanizmom zaključavanja, kako biste osigurali da samo ovlašćene osobe mogu pristupiti vašim dragocenostima.

Osim korišćenja sefa, razmotrite skrivena mesta u kući za čuvanje vrednih stvari. Razmislite o montiranju trezora u zid ili pod, ili odaberite prostoriju koja ima dodatne sigurnosne karakteristike poput sigurnosnih vrata i prozora.

Redovno ažurirajte lozinku

Važno je redovno ažurirati kombinaciju ili lozinku sefa. Nikada ne delite kombinaciju sa nepouzdanim osobama i izbegavajte jednostavne kombinacije koje bi bile lako otkriti.

Koristite dodatne sigurnosne mere

Pored sefa, možete koristiti i dodatne sigurnosne mere kao što su alarmni sistemi, video nadzor ili sigurnosne kamere. Postavite kamere na strateškim mestima, kao što su ulazi, dvorišta i prostorije sa visokim protokom ljudi. Ove mere mogu dodatno otežati posao provalnicima i povećati nivo sigurnosti vašeg doma.

Napravite inventar dragocenosti

Napravite i redovno ažurirajte detaljan inventar svojih dragocenosti kod kuće. Uključite opise, fotografije, procene vrednosti i serijske brojeve predmeta. Ovaj inventar će biti neprocenjiv u slučaju krađe, požara ili drugih nepredviđenih situacija za potrebe osiguranja.

Ograničite deljenje informacija o dragocenostima

Izbegavajte javno deljenje informacija o svojim dragocenostima, posebno na društvenim mrežama. Takođe, ograničite krug ljudi sa kojima delite informacije o posedovanju vrednih predmeta, kako biste smanjili rizik od ciljanih krađa ili provala.
Sigurno čuvanje vrednih predmeta kod kuće zahteva pažnju, planiranje i ulaganje u odgovarajuću opremu. Prilikom odabira sigurnosne opreme i sefova birajte proizvode vrhunskog kvaliteta kupljene kod proverenih dobavljača, jer samo tako možete biti spokojni da će vaši vredni predmeti ostati van domašaja čak i najspretnijih provalnika.

Master Team vam stoji na raspolaganju za odabir najboljih sigurnosnih rešenja za vaš dom.

Kontaktirajte nas na naše brojeve telefona svakim radnim danom od 8 do 16 časova.